Trädfällning

 

Fällning av träd kan innebära så oändligt mycket, ibland är det enkelt men ofta är det avancerat. Vi på Svensk Trädtjänst har utbildning och erfarenhet av det mesta. På bilden ser ni en stor Poppel som växte i Nordmark. Poppeln lutade över ett skjul och det fanns inga möjligheter att fälla hela stammen in i skogen. Därför klättrade vi upp och tog var gren för sig, firade ner dem med firningslinor, för att sedan kasta ner stambitarna i hanterbara storlekar. Så ett jobb som såg smått omöjligt ut, löste vi säkert och smidigt tack vare erfarenhet och rätt utrustning.

Jobb som annars skulle vara farliga kan vi arborister lösa utan risk, tack vare kunskap, erfarenhet och rätt utrustning. Tveka inte att ring så  kommer vi ut gratis o tittar, ger tips och råd samt lämnar skriftlig offert.

 

Anställ oss

Hamling

Hamling var ett sätt att skaffa foder och material till redskap förr i tiden. En del gamla hamlade träd står kvar och de räknas som stora tillgångar i vårt kulturarv. Många inspireras att göra likadant med sina egna träd. Då är det viktigt att göra det på rätt sätt annars kan man åsamka träden eviga skador som leder till röta och till slut död. Det viktigaste är att inte lämna för stora sår, och när man väl börjat hamla  inte sluta för då drar trädet iväg med långa, dåligt infästade grenar som lätt kan bryta loss och skada sin omgivning.

Vi på Svensk Trädtjänst har stor erfarenhet av hamling och kan lämna tips, råd och vi lämnar självklart  fri offert.

Anställ oss

Häckklippning

 

Vi på Svensk Trädtjänst antar oss även  häckklippning. När vi klipper häckar så gäller ROT-avdraget och du får således halva priset på arbetskostnaden. Olika häckar ska klippas vid olika tidpunkter, och även syftet med klippningen bestämmer när på året det passar bäst. Hör gärna av er om ni har frågor, vi kommer självklart ut o ger kostnadsfri offert om så önskas.

Anställ oss

Kronreducering

Att kronreducera ett träd är det bästa sättet att naturligt förminska omfånget på trädets krona. Det fungerar så att man vid en förgrening tar in det längsta utav skotten. Sedan fortsätter man så på alla grenar i kronan tills hela trädet har fått en mindre men fortfarande naturlig form. Denna återgärd kan användas för att få in mer ljus i en trädgård, stoppa en krona från att växa sig alltför stor eller för att minska vikten så att grenar inte ska gå av.

Anställ oss

Fruktträdsbeskärning

Att beskära fruktträd är en konst, och metoderna o teorierna bakom har förändrats över tiden. Kanske har du hört talesätt som ” man ska kunna kasta hatten genom trädet”, eller lämna en tapp vid beskärning så hinner trädet sätta upp ett försvar innan grenen sågas bort helt. Men dessa tankar har visat sig fullständigt förkastliga. Träd är inte till för att kastas hattar i, och trädens försvarssystem sätts ur spel när man lämnar tappar..

Ta det säkra före det osäkra och anlita någon att ta hand om dina träd. Det kostar inte en förmögenhet och vi på Svensk Trädtjänst kommer självklart förbi och lämnar fri offert. Vi håller även kurser i beskärning genom medborgarskolan. För sällan ser man så mycket misshandlade träd som när man kollar på fruktträd.

Här kommer två avskräckande exempel..

Anställ oss